bankzaken..

Er is de tussentijd veel gebeurd hier.

Allereerst hield het toetsenbord van mijn laptop ermee op!! Heel vervelend wanneer je gewend bent om veel te schrijven.
Daarom moest ik eerst een oplossing hiervoor gaan zoeken en deze heb ik gevonden in de vorm van een los toetsenbord.
Ik durf mijn laptop nl. hier in Suriname niet voor reparatie aan te bieden.
Maar dit is te doen, alleen lastig met overal het losse bord mee te nemen,,..

zoals ik hierboven al schreef: er is veel gebeurd de laatste tijd.
Allereerst het openen van de rekening bij de Hakrinbank.
Heeft nogal wat werk gevergd.
We waren gebleven bij het uitschrijven van
Engel en inschrijven van een nieuw bestuurslid. Engel moest een brief schrijven, waarin hij aangaf niet meer in het bestuur te willen zitten.
Dit heeft hij dus gedaan en de brief via de mail doorgestuurd. Maar hij moest deze brief ook ondertekenen, dus eerst uitprinten, ondertekenen en dan doorscannen.

Blijkt dit niet goed te zijn; de brief moet bij een notaris in Nederland gelegaliseerd zijn!
Dus weer de vraag aan Engel, of hij naar een notaris bij hem in de buurt zou willen gaan om de betreffende brief te laten legaliseren. Meteen ook maar zijn paspoort, Je kunt nooit weten..
Hierop moest natuurlijk gewacht worden, maar gelukkig gaat het in Nederland vlugger.
Pech was alleen, dat het al vrijdag was en de eerstvogende dag dat Engel naar de notaris kon gaan was de maandag erop.
Maar dat is gelukt en de volgende dag had ik de papieren al binnen!

Hiermee naar de KKF in Paramaribo gegaan, evenals met het wijzigingsformulier, waarop staat dat Engel eruit gaat en Inka als nieuw bestuurslid erin.
Want ik heb dus een nieuw uittreksel uit het Stichtingsregister nodig.
Weer terug naar de bank: Inka moet ook een ondertekende brief maken, waarin staat dat ze in het bestuur van Passiegron wil deelnemen.
Met de hele stapel papieren ben ik vorige week donderdag naar de Hakrinbank getogen en gevraagd of alles zo in orde is, voordat we ‘s middags als nieuw bestuur komen om onze handtekeningen te zetten.
Er was nl. nog sprake dat de bestuursleden een uittreksel van d\het CBB moesten overleggen….
Blijkt een uittreksel van het bevolkingsregister te zijn!
Nee toch????
Want die heb ik dus niet.
Gelukkig geldt dit alleen voor ingezetenen van Suriname en dit kunnen Annette en Inka later inleveren.

Dus niets staat meer in de weg om voor de rekening te gaan tekenen!
We komen om 13.00 uur bij de bank en even later zetten we gedrieën onze handtekeningen op de daarvoor benodigde papieren.
Alles moet nog door een commissie bekeken worden, maar binnen 14 dagen zal ik bericht krijgen of het in orde is.
En dan kan ik een eerste storting gaan doen.
Historisch moment zal dat zijn!!

Verder ben ik weer bij de woning op Commewijne geweest, samen met een vriend.
Deze keer is het stralend weer en heb ik ook een idee hoe het er uitziet als het droog is.
Ook hij vindt de woning mooi en zeker geschikt voor het doel wat ik voor ogen heb.
Ik zal hier tijdens deze vakantie nog één keer naar toe gaan met Annette en Inka en dan verdere afspraken met Asha gaan maken.

wordt vervolgd…